Temel İlkeleri Yangın Çıkış Kapısı

Wiki Article

Binada kâin kişilerin ısı ve dumandan etkilenmeden dışarıya yahut yangın merdivenlerine erişmesinı sağlayan Yangın Kapısı modelleri kendi içinde hareketsiz kanatlı, çift kanatlı ve panik barlı Yangın Kapıları olarak sınıflandırılmaktadır.

Kanatlardan biri çakılı tutulabilir, müstacel durumda bir pim mekanizması ile haydi haydi açılması katkısızlanabilir.

Değişik bir şart ise kapıların bütün bütüne belirgin duracağı durumlarda geçerlidir. Bu şarta nazaran eğer yangın kapısı olağan zamanlarda kapanmayacak ve kilitsiz küreksiz şekilde kullanılacaksa bir sensör bulunmalıdır. 

Yangın bapları temelı üs birlikteşenlerden oluşur çelik, ısıevet dayanıklı kadeh ve ısıya dayanıklı ahşap kadar.

Kapı boyutu: Yangın kapkaloriın boyutu, kapının kullanılacağı yere için değaksiyonebilir. Kapı boyutu, yangın kapısının yangın direncini etkileyebilir.

l Yangın esnasında tutuşmaz. Yalım almaz ve erimez. Kapı kolları yangın sıcaklığından kaynaklı olarak ısınmaz.

Bir kanatlı yangın kapıları binaların içinde olması umulur yangın ve benzeri ivedi durumlarda önlem kısaltmak en önemli tedbirlerin başında gelir.

İşlevsellik çerezleri: Bu çerezler genel ağ sitesinin tercihlerinizi hatırlamasına onay verir (adınız, diliniz evet da yaşamış olduğunız mıntıka üzere) ve size geliştirilmiş ve daha şahsi özellikler esenlar. Bu da siteyi kullanırken daha yavuz bir deneyim evetşamanızı sağlamlar.

Kalamış Galatasaray Tesisleri'nde atılan meşaleler cihetiyle yangın çıkarken itfaiye aracı ekipleri yangına karışma etti.

Fakat talepleriniz doğrultusundan projenize uyumlu olan rastgele bir renge yangın çıkış kapısı boyanabilir.

Bu sayede insanoğluın güvenli bir şekilde binayı vazgeçme etmesine yahut yangınla uğraş ekiplerinin çdüzenışmasına olanak sağlar. Yangın kapıları çoğunlukla otomatik olarak kapanan ve ürkü amerikan barı kadar ivedili durumlarda kolay açılabilen özelliklere sahiptir. Böylecene yangın sırasında insanların hızlı bir şekilde birçokmasına yardımcı olurlar.

Dolgular ile kapı münhalluğuna yerleştirilen kasalara menteşeler vasıtalığı ile tutturulan kapı kanatları, müstacel durumlarda amelî açılacak şekilde yangın bapsı güven kilidi ile emin hale getirilmektedir.

Mono blok cisim gestaltsı kol sistemi yahut panik Yangın Merdiveni Kapısı amerikan bar sisteminin kilidin karıninden geçen 4 pare cıvata ile bir birine ilgilanması ile sağlanmaktadır.

Çift kanatlı yangın kapısı binanın mimari örgüsı başta olmak üzere kullanma amacına ve kullanan şahsiyet sayısına bakılırsa tasarlanan kapıdır. Aynı anda birkötü insanoğlunun kullanabileceği tarzda dizayn edilen çift kanatlı yangın bapları, erdemli binalar ile aynı anda yüzlerce insanın bulunmuş olduğu kızılışdoneş merkezleri, hastaneler, fabrikalar yahut okullar kadar binalarda tercih edilmektedir.

Report this wiki page